Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ηλεκτροκίνητα τρένα Πειραιάς – αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στα τέλη Οκτωβρίου. Στα 45 λεπτά η διαδρομή

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θ. Βούρδα στο Σ.Σ. Αθηνών και στη νέα πεζογέφυρα, της οποίας ο ανελκυστήρας άρχισε να λειτουργεί από προχθές, έγιναν γνωστά τα ακόλουθα:

(α) Η παράδοση σε κυκλοφορία ολόκληρου του διαδρόμου «Πειραιάς-Σταθμός Αθηνών»  με διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή (το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2017).
(β) Η δημοπράτηση της Β’ Φάσης εκσυγχρονισμού του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών που θα παραδώσει ένα υπερσύχρονο σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της πόλης, συνδεδεμένου υπογείως με τον Σταθμό του Μετρό «Σταθμός Λαρίσης». Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2017.
(γ) Η δημοπράτηση του νέου υπογειοποιημένου τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου «Σταθμός Αθηνών-τρεις Γέφυρες» που θα αναβαθμίσει όλη την συνοικία των Σεπολίων, προσφέροντας συγχρόνως την απαιτούμενη χωρητικότητα για όλο το πλέγμα καθημερινών σιδηροδρομικών κινήσεων (υπεραστικά και προαστιακά τρένα). Η δημοπράτηση και αυτού του έργου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2017.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου