Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση η πρόσφατη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης





Αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό της εργαζόμενης στην Κίνηση και που έφτασε στην επιβολή ποινής φυλάκισης 12 μηνών, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα μάλιστα!

Οι εργαζόμενοι επί των αμαξοστοιχιών αντιμετωπίζουν πολλές φορές τέτοιου είδους βίαιη συμπεριφορά, η οποία μέχρι τώρα είχε μείνει ουσιαστικά ατιμώρητη. Συχνά υπάρχει απροθυμία στο να καταγγελθούν τέτοια περιστατικά λόγω των μέχρι τώρα πρακτικών των διοικήσεων της εταιρείας οι οποίες δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση της καταγγελίας των περιστατικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι γεγονός πως μετά και από πιέσεις του Σωματείου της ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κινήθηκε όπως έπρεπε, ενώ παράλληλα στηρίχτηκαν οι εργαζόμενοι από το Σωματείο τους προκειμένου να προχωρήσουν νομικά.
Το ειδικό βάρος της απόφασης είναι τέτοιο που δίνει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοια περιστατικά βίας δεν είναι πλέον ανεκτά από κανέναν! Ελπίδα όλων, επιβατών και εργαζομένων,  είναι  πραγματικά να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα  που θα μπορέσουν να σταθούν τροχοπέδη σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Και φυσικά όταν λέμε τροχοπέδη εννοούμε την επαρκή κάλυψη των τρένων με προσωπικό.
Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν τρένα πολλές φορές χωρίς κανέναν συνοδό και ειδικά στο τμήμα Μαγούλας - Αεροδρομίου, κάτι το οποίο κάνει επιβάτες και σιδηροδρομικούς να αγανακτούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου