Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Αμείωτη συνεχίζεται η κόντρα ΠΟΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αφορμή για το νέο θερμό επεισόδιο αποτέλεσε η πρόσφατη γραπτή τοποθέτηση της διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ εναντίον της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την οποία και δημοσιεύσαμε.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβληματίζονται πολύ βλέποντας την κατάσταση αυτή, τη στιγμή μάλιστα που τεράστια ζητήματα που τους αφορούν είναι ανοιχτά και τα οποία για να λυθούν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών. Η στάση των δύο πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε αυτό τον "πόλεμο" είναι επίσης ένα ζήτημα καίριας σημασίας. Σημειώνουμε πως έχουν προκηρύξει εκλογές για το αμέσως προσεχές διάστημα και τα δύο Σωματεία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΣ:

Προ ολίγων ημερών ενημερωθήκαμε από τον τύπο ότι εγκρίθηκε το ποσό των 62 εκατ. ευρώ προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις υποχρεώσεις Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ) που έχει αναλάβει σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο. Ουδέν γνωρίζουμε τι
αφορούν τα 62 εκατ. ευρώ καθώς η σύμβαση ΥΔΥ προβλέπει ως ανώτατο όριο κατ΄έτος τα 50 εκατ. ευρώ εφόσον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τηρεί πλήρως τις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ με επικεφαλίδα «παρελκυστική και αντισυμβατική λειτουργία ΤΡΑΙΝΟΣΕ» πέραν των άλλων αναφέρεται σαφώς ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ εξαπάτησε το Ελληνικό Δημόσιο καθώς δεν τηρεί εξ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση ΥΔΥ, αφού δεν εκτελεί όλα τα δρομολόγια που προβλέπονται. Απόρροια αυτού είναι να εισπράττει όλο το ποσό, να μην αποδίδει τα προβλεπόμενα στον ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και να εμποδίζει άλλες εταιρείες καθώς παρουσιάζει συνεχώς κατειλημμένη τη χωρητικότητα του δικτύου με δρομολόγια που σιωπηρά δεν εκτελεί (επισυνάπτεται το δημοσίευμα).
Κατόπιν τούτου, καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τη βασιμότητα των ανωτέρω καθώς και όλων των εμπλεκομένων που λόγω αμέλειας ή δόλου δεν επιλήφθηκαν των ανωτέρω ζητημάτων.
Καλούμε επίσης τους αρμόδιους ν’ αναλογιστούν τις ευθύνες τους  καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει καταθέσει προσφορά αγοράς για την ΕΕΣΣΤΥ, να σταματήσουν την πώληση.
Τα ανωτέρω θα πρέπει να διερευνηθούν πριν την κατακύρωση της προσφοράς, διότι σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να «θαφτούν» στο βωμό του γενικότερου «ξεπουλήματος». -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου