Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Καζάνι που βράζει...


Με καζάνι που βράζει μοιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο σωματείο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των συνθηκών εργασίας που έχουν διαμορφωθεί σταδιακά από την διοίκηση, κυρίως σε όσους εργάζονται πάνω στα τρένα, αλλά και σε άλλες ειδικότητες.
Σύμφωνα και με την αναφορά που έστειλε η τοπική γραμματεία του Ρέντη προς το προεδρείο του σωματείου, η κατάσταση πάνω στα τρένα έχει ξεφύγει εντελώς. Όλες σχεδόν οι αμαξοστοιχίες στελεχώνονται με ένα μόνο άτομο, που η πολιτική της εταιρείας έχει μετατρέψει σε εισπράκτορα… Κι αυτό γιατί πάρα πολύς κόσμος ανεβαίνει πια χωρίς εισιτήριο στα τρένα, με συνέπεια ο μοναδικός υπάλληλος της Κίνησης να μην προλαβαίνει καλά καλά να κόψει εισιτήρια σε όλους. Για τις υπόλοιπες αρμοδιότητες που έχει, με κορυφαία φυσικά την ασφάλεια της αμαξοστοιχίας, καλύτερα να μην γράψουμε τίποτα.



Οι τραγικοί σχεδιασμοί που έγιναν το τελευταίο διάστημα στον κεντρικό σταθμό της Αθήνας σε συνδυασμό με την μείωση του προσωπικού των εκδοτών και την μεγάλη αύξηση της επιβατικής κίνησης στα ηλεκτρικά προαστιακά τρένα, έχουν επιτείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Πολλοί επιβάτες που έχουν σαν προορισμό το Κιάτο, το αεροδρόμιο ή την Χαλκίδα εγκαταλείπουν τις ουρές που υπάρχουν μόνιμα πια στον σταθμό και επιβιβάζονται χωρίς εισιτήριο στους ηλεκτρικούς συρμούς. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πλέον και στα αρτηριακά τρένα στα οποία μέχρι πρότινος η κατάσταση ήταν πιο ομαλή… 

Από την πλευρά των εργαζομένων εκφράζεται μεγάλη δυσφορία προς τη διοίκηση και για το θέμα του Προϊστάμενου της αμαξοστοιχίας. Ένα θέμα που ενώ η διοίκηση είχε δεσμευτεί πως θα το έκλεινε άμεσα, τελικά αυτό διαιωνίζεται με δική της υπαιτιότητα και το οποίο θα λυθεί όπως όλα δείχνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχουν γνωματεύσεις καταπέλτες για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, οι οποίες δικαιώνουν απόλυτα τις θέσεις των εργαζομένων.


Γενικά η κατάσταση κινείται πάνω σε τεντωμένο σχοινί και θεωρείται δεδομένο πως το σωματείο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κυνηγήσει το θέμα που ταλανίζει από το 2011 την ειδικότητα των προϊσταμένων αμαξοστοιχιών μέχρι τέλους. 


Ακολουθεί η επιστολή της τοπικής γραμματείας που διαβάσαμε στο blog της ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ:






ΠΡΟΣ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ



                                                                                                ΡΕΝΤΗΣ 20/8/2017



ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ



με την επέκταση της ηλεκτροκίνησης εως τον Σ.Σ Αθηνών έχουν λυθεί σε μεγάλο βαθμό προβλήματα που αφορούσαν καθυστερήσεις δρομολογίων, την χωρητικότητα και εν γένει την αξιοπιστία του μέσου. Δυστυχώς όμως η κατάσταση εντός των αμαξ. είναι αντιστρόφως ανάλογη για το προσωπικό, καθώς ο ένας και μόνο συνάδελφος που καλύπτει στην πλειονότητα  τους τις υπηρεσίες αυτές είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του ως προιστάμενος της αμαξ, αφού τείνει να μεταβληθεί σε εισπρακτικό όργανο, αποκλειστικά, ενώ το κύριο μέλημα του είναι η ασφάλεια των επιβατών και της κυκλοφορίας της αμαξ .Η πλειονότητα των επιβατών που εισέρχονται στους  ελάχιστους πλέον σταθμούς που λειτουργούν εκδοτήρια, δεν εκδίδουν εισιτήριο με το βάρος αυτό να πέφτει στον ένα και μόνο συνάδελφο. Εσχάτως δε προκαλεί αίσθηση η επιδείνωση της παραπάνω κατάστασης στον Σ.Σ Αθηνών, όπου προφανώς η ανακατάταξη των εκδοτηρίων έχει επιφέρει προβλήματα αντί να λύσει. Έτσι επιβάτες των αμαξ  για Χαλκίδα πηγαίνοντας για έκδοση ,βρίσκουν μπροστά τους ουρές για πάσης φύσεως προορισμούς με αποτέλεσμα να μην  κάθεται κανείς να περιμένει και να περνάνε χωρίς τίτλο μεταφοράς στα τρένα. Προτείνουμε να γίνει εκ νέου ανακατάταξη των εκδοτηρίων και κυρίως να ’’κλείσει’’ ο σταθμός με τοποθέτηση στατικού ελέγχου στην μία κύρια είσοδο που θα λύσει πολλαπλά ζητήματα σε όλες τις αμαξ όπως λαθρεπιβίβαση , κλοπές που είναι σε έξαρση και γενικά προβλήματα που ’’περνάνε’’ στις αμαξ. Θυμίζουμε π.χ τελευταία περιστατικό με ζώα που καθυστέρησε επί 1 ώρα !! την αναχώρηση της αμαξ 600 και άλλα πολλά συμβάντα



 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΕΝΤΗ



                 

                     Ο Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας



           ΡΕΤΣΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ              ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου