Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση απο ΡΙ.Κ.ΣΙ

Μετά το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων, η κυβέρνηση συνεχίζει την ιδιωτικοποίηση των πάντων. Τα 14 αεροδρόμια ξεπουλήθηκαν
στη γερμανική εταιρεία και μάλιστα με δάνειο από ελληνική συστημική ανακεφαλαιοποιημένη τράπεζα, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την υποτέλεια της κυβέρνησης στις γερμανικές επιδιώξεις.

Επόμενος στόχος το νερό. Επόμενος στόχος η ΕΛΒΟ και όσο όσο. Επόμενος στόχος …

Ο ΟΛΘ πουλήθηκε στον νέο «εθνικό ευεργέτη» Σαββίδη και στους γερμανούς συνεργάτες του.

Από την άλλη, λεπτομέρειες απομένουν για τη μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ιταλικό δημόσιο σιδηρόδρομο, ενώ ήδη έγινε και η πρώτη συνάντηση εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ιταλούς συναδέλφους τους. Οι συνάδελφοι της ΕΕΣΣΤΥ με αγωνία περιμένουν τη σειρά τους.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
η νεοφιλελεύθερη πλέον κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστική στήριξη, τόσο από το ντόπιο κεφάλαιο και τους παράγοντες (ΜΜΕ, Εκκλησία κ.α.) όσο και από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό όπως εκφράζεται από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, προχωράει ανεμπόδιστα στην συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Μετά το τρίτο μνημόνιο του 2015 και τα εκατοντάδες νομοθετήματα, με τα οποία μειώθηκε ακόμη περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, ακυρώθηκαν και άλλες κοινωνικές κατακτήσεις και αυξήθηκε η φτώχεια και η εξαθλίωση όπως αποδεικνύεται και από τα πλέον επίσημα στατιστικά στοιχεία, η κυβέρνηση δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα. Ετοιμάζει και νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει μέτρα που θα αρχίζουν ακόμη και το 2019 ή και το 2020!

Ότι δεν τόλμησαν να κάνουν, οι πιο συντηρητικές και αντιδραστικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, το εκτελεί ανεμπόδιστα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του.

Η 1η Μάη 2017 πρέπει να γίνει αρχή διαρκών εργατικών αγώνων για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, των κυβερνήσεων που τις υλοποιούν και για την καταδίκη των κομμάτων που τις στηρίζουν.

Οι εργαζόμενοι με διαρκείς ανυποχώρητους αγώνες, σε κάθε τόπο και με κάθε τρόπο, πρέπει να διεκδικήσουν τα δίκαια τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΡΙ.Κ.ΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου